SOYALI AHTAPOT
MALZEMELER  (2 kişilik)
- 70 gr. ahtapot
- 5 ml. soya sosu
- 10 gr mantar
- 10 gr. soğan
- 10 gr turşu
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 yemek kaşığı esmer şeker
- 50 gr. tereyağı
- 1/4 su bardağı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı esmer şeker
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
YAPILIŞI
- Ahtapotu vantuzlarından ayırmadan haşlayın ve dinlenmeye bırakın
- Soğan, mantar, turşu, şeker, tereyağı ve zeytinyağını birlikte tavada karamelize edin
- Ahtapot bacaklarını ve baharatları ekleyin
- Kısa bir süre piştikten sonra tavaya soya sosunu ilave edip ateşten alın
ŞEVKETİ BOSTANLI DENİZ MAHSULLERİ YEMEĞİ
MALZEMELER  (1 kişilik)
- 250 gr. şevketi bostan
- 1 bağ taze soğan
- 2 diş sarımsak
- 1/4 su bardağı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı un
- 1 adet limon suyu
- 1 bağ dereotu
- 1 yemek kaşığı safran
- 100 gr. kalamar
- 150 gr. karides
- 150 gr. ahtapot
YAPILIŞI
- Taze soğan ve sarımsağı zeytinyağında öldürün.
- Şevketi bostanı çiğ olarak ilave edin.
- Toz şeker, tuz, un ve limon suyunu ilave ederek pişmeye bırakın.
- Pişmeye yakın deniz mahsullerini de ilave ederek kıvama gelene kadar pişirin.
- Üzerine dereotu ile süsleyip servis edebilirsiniz.
PEYNİR TATLISI
MALZEMELER  (1 kişilik)
- 100 gr. irmik
- 1 litre süt
- 250 gr tuzsuz koyun peyniri
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 adet limon kabuğu rendesi
- 1 yemek kaşığı toz zerdeçal
- 1 yemek kaşığı toz fıstık
- 150 gr. tereyağı
- 50 gr. dondurma
YAPILIŞI
- Tereyağını tencerede eritip irmiği ilave edin.
- Hafifçe kavurun.
- Toz şeker ve sütü ekleyin.
- Yoğunlaşmaya başladığında koyun peynirini ilave edin, 20-25 dakika pişirip kapatın.
- Üzerine dondurma ve toz fıstık ekleyin.
- İsterseniz taze nane ile süsleyip servis edebilirsiniz.